Een heerlijke romige dip met biltong en bacon om je brood(s)tengels bij af te likken. Lekker bij een wijntje zo, of als onderdeel van je borrelplank. Misschien wel de nr 1 dip voor je stengels 😉
Eenvoudig om te maken maar niet om te laten staan. Dus maak lekker veel!
Je kan de dip natuurlijk ook als ingrediënt van je zelf bedachte creatie gebruiken bijvoorbeeld als onderdeel van je broodje of als dip voor je chips.
We zijn benieuwd wat voor specialiteiten je zelf bedacht en gemaakt hebt. laat het ons weten via social media. Tag ons op Instagram @biltongbitesnl of zet het als comment in onze post over dit recept😎

Ingrediënten:
Voor de Parmezaanse broodstengels:
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 180 g bloem
- ½ kopje water
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels gesmolten boter
Voor de biltong en bacon dip:
- 1 eetlepel zonnebloem olie
- 60 g spek
- 60 g biltong
- 230 g roomkaas
- 6 eetlepels biltong kruiden (gemalen zwarte peper, zout en koriander zaad)
- 2 eetlepels Dijon mosterd
Instructies:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Voor de Parmezaanse broodstengels: doe de bloem, het water en de olie in een mengkom en meng met je handen. Als het deeg te nat is, voeg dan extra bloem toe; als het te droog is, voeg dan extra water toe.
Kneed het deeg 10 minuten op een schoon, licht met bloem bestoven oppervlak, bedek het dan met huishoudfolie en laat het 15 minuten rusten.
Rol het deeg na het rusten uit tot een dikte van 5 mm. Snijd met een scherp mes repen van 1 cm breed uit het deeg. Draai en bestrijk ze met de gesmolten boter en strooi er de Parmezaanse kaas over.
Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze 10 minuten of tot ze knapperig zijn.
Voor de biltong en bacon dip: verhit de zonnebloem olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de spek knapperig. Laat het uitlekken op keukenpapier en snijd het in grove stukken.
Meng in een keukenmachine: de roomkaas, 5 eetlepels van de biltong kruiden en 2 eetlepels Dijonmosterd, tot een goed mengsel. Schep het geheel in een serveerschaal en strooi de knapperige bacon en de reepjes biltong erover. Garneer het met de overgebleven eetlepel biltong kruiden.
Serveer de biltong en bacon dip met de Parmezaanse broodstengels.